13 September 2025
Φεστιβαλ

Δοκιμάζουμε φρέσκο χαλούμι, τραχανά, σούπα τραχανά και φρέσκια αναρή στο Φεστιβάλ Τραχανά & Χαλλουμιού

Έρχεται Φεστιβάλ Τραχανά & Χαλλουμιού στην πλατεία ενός μικρού χωριού

Δημοσιεύτηκε στις 08 Σεπτεμβρίου 2025

Το Μένοικο είναι ένα όμορφο χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, στην Κύπρο, που βρίσκεται περίπου 20-33 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας. Το χωριό είναι γνωστό για την εκκλησία των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης, η οποία αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, προσελκύει κόσμο και τον Σεπτέμβριο οπότε διοργανώνει το Φεστιβάλ Τραχανά που πλημμυρίζει την πλατεία του χωριού με γεύσεις και αρώματα Κύπρου. Ένα Φεστιβάλ που έγινε θεσμός τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επισκεψιμότητα από ξένους και ντόπιους.

Πιο συγκεκριμένα το Κοινοτικό Συμβούλιο Μενοίκου μας προσκαλεί στο 6ο Φεστιβάλ Χαλουμιού και Τραχανά, που θα διεξαχθεί το Σαββάτο 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στην πλατεία του χωριού, με μουσική, χορό και παράδοση.

Στο Φεστιβάλ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν νόστιμα τοπικά εδέσματα όπως φρέσκο χαλούμι, φρέσκο τραχανά, σούπα τραχανά και φρέσκα αναρή.

Κεντρική εικόνα: Μαρκέλλα Χατζηιωσήφ - Eminentia LTD, εκ μέρους του Thermomix.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close